Barmannetje

Heineken

Een van mijn bezigheden is barmannetje spelen in een alleraardigst café. Het is effe een level verder dan barmannetje spelen bij een clubje met een clubhuisje. Wat me daar in aanspreekt is een avondje dom lullen met mensen die dat ook doen. Soort van lotgenoten clubje dus. In tegenstelling tot wat iedereen denkt en aanneemt zijn dat voor mij alcohol vrije avonden omdat ik vind dat ik een bepaalde verantwoordelijkheid heb en scherp moet blijven om bepaalde situaties de baas te zijn. Zuipen doe ik wel in mijn eigen tijd. En voor vriend en vijand die zich ineens random dingen begint af te vragen JA ik ben in bezit van sociale hygiene. Check het maar ff op het register sociale hygiëne voor dat men dingen gaat roepen.

Ook alle collega’s zijn leuk en aardig, nou ja bijna alle. Zoals bij elk bedrijf zit er wel eens een rotte appel tussen. Oftewel een ontzettend naar persoon met een kutkarakter. En dan druk ik me nog heel zachtjes uit. Deze heeft me al twee keer voor lul gezet in een café vol met klanten. Mocht je je aangesproken voelen ? Bedenk dan even dat je weleens de verkeerde te pakken zou kunnen hebben.

Ik heb nooit beweerd dat ik een volleerd barman ben. Ik ben lerende en moet ook nog veel leren. Daar schaam ik mezelf absoluut niet voor. En als je het leuk brengt vinden de klanten het ook nog eens prima. Denk eens aan het verkeerde glas bij een drankje of het kennelijke verschil in dropshot en Salmari (zoet en zout) (heeft dus niks met badminton te maken). Mocht het nou zo zijn dat het een gevalletje dropshot is dan meld je dat even subtiel. En dan spuug je niet je dropshotje over de bar om vervolgens als een klein kind hardop te gaan zeiken over de verkeerde dropshot en dat ik dat zou moeten weten ! Je bestelt immers een dropshotje bij me. Maar kennelijk valt Salmari daar ook onder. Weer wat geleert.

Fouten maken is menselijk en daar leert men van! Mits het op een normale manier gebracht wordt en niet door middel van een tirade. En als we het daar toch over hebben IK ben de uitvinder van tirades. Ik kan dat heel erg goed. (examenvak) Maar ook daarvan hebben we geleerd. Dus mijn advies aan die ene collega met dat nare kutkarakter. Drie keer is scheepsrecht en dan trek ik je over de bar en verzuip ik je in de spoelbak !

Als je zelf met respect behandeld wilt worden wees dan ook respectvol naar een ander !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons