Bijna 20 jaar in het “vak”

Rene van Beeten 1999

Het prille begin.

Al vanaf mijn 7e jaar vond ik het leuk om te zingen. Het plaatje hieronder geeft dat aardig weer. Een stukje uit mijn rapport. Het duurde nog dik 20 jaar voordat ik er wat mee ging doen.

Hoe ik erin rolde.

9 september 1999 was een trieste dag. De begrafenis van mijn zingende opa op Westgaarde. Ik weet het nog goed. René Trok die bij binnenkomst het nummer :”Ze zeggen (dat ik een schooier ben)” speelde op zijn accordeon. Het zwanenkoor, waar hij vanaf het eerste uur lid van was, stond mooi opgesteld en zong ook een paar nummers. Toen de kist de grond in zakte stond het zwanenkoor rond het graf en zong. Het was indrukwekkend.

Het zal het daaropvolgende weekend zijn geweest dat ik onder begeleiding van Nell Gaase een liedje zong. Maar het repertoire dat mijn opa zong was echt niets voor mij. In de weken die daarop volgden probeerde ik het steeds weer maar echt mijn draai kon ik er nog niet in vinden. (het was echt afschuwelijk slecht) René Trok opperde het idee om eens wat anders te zingen en hij kwam met liedjes van André Hazes, waarom, een vriend enzovoort. Dat beviel goed en in combinatie met zanglessen begon het een beetje te lopen. Dankzij René heb ik in een korte periode enorm veel geleerd. Ik kocht een hoed voor de grap en van mijn vriendin kreeg ik een leren jas en mijn eerste microfoon. Een Shure beta58. (voor de kenners)

Hazes

Mijn eerste echte solo optreden als imitator van Hazes liet dan ook niet lang op zich wachten. Met een geleende zang installatie gingen we op pad. Het was koud, glad en ik was hondsberoerd en zo schor als de hel. Een kilo dropjes verder aangekomen op de locatie, en uiteraard kwam er natuurlijk niets van terecht. Dat heb je kennelijk wel eens. Maar goed op voorzichtige basis volgden er optredens in het land. En ineens was daar René Nieuwenhuis van Artiestenbureau Partynet die mij begeleidde in de wereld van het artiest zijn.. En vanaf dat moment begonnen de zaken echt te lopen en geloof het of niet we konden er toen prima van rondkomen.

Inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder en wat is er veel gebeurt. TV opnames, radio interviews, commercials, films en uiteraard vele vele optredens in het land. Ik ben zelfs ooit eens door 3 FM gebeld of ik niet even de stem van André Hazes wilde doen in een kort interview. Omdat André zelf niet in de uitzending wilde komen. Het waren roerige jaren waar ook op het privé vlak het nodige gebeurt is. Maar ik ben er enorm in gegroeid en ben klaar voor wat de rest van mijn carrière me nog mag brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons