Burendag

burendag

Burendag organiseer je 22,23 of 24 september. Bij ons dus niet dat doen ze op 1 oktober. Niemand weet er van totdat je een kansloos briefje in de bus krijgt. Het is ook niet voor de hele straat maar voor een klein stukje. En dan noemen ze het buurtborrel. Tegenover de buurtfeesten die wij met een paar buren 10 jaar geleden in elkaar hebben gezet is dit maar een kansloze vertoning. Uiteraard moet je zelf je eigen versnaperingen meenemen.

Nou ben ik niet tegen zulke initiatieven maar wel tegen diegene die het organiseren. Nou zal ik niet zo flauw zijn om ze met naam en toenaam te noemen maar het zijn geen prettige mensen. Zij is erg uit de hoogte rijdt op een vanmoof fietsje, kijkt nooit vriendelijk en zijn zogenaamde wereldverbeteraars die zich boven al het andere volk plaatsen. Ze zitten op tennis, rijden een hybride Volvo en zij zit in zowat elke commissie die je kan bedenken. Het is een betweter en ze wonen in een miljoenenpand.

Laatst kwam ik haar man tegen en die begon in nep Amsterdams tegen me te praten alsof ik in criminele zaakjes zat. Hoe dan ??? Ook hoorde ik via via dat ze een probleem hadden met onze nieuwe auto. want ze vroegen zich af waar ik dat allemaal van kon betalen. Wat een kansloos volk is dit. Wat moet ik met zulke buren vraag ik mezelf dan af. Gelukkig wonen ze 4 deuren verder en hebben we er maar af en toe last van. Meer toe dan af want dat kreng zit ook in allerlei commissies van die stomme tennisclub die zich verplicht in moest kopen van de gemeente bij de kantine van de korfbal vereniging.

Die begrijpelijkerwijze dan ook meteen grootschalig verbouwd moest worden. Het Bavaria biertje is al vervangen voor het ronduit smerige biologische Gulpener. Daar was een commissie voor en de Stennisclub heeft dat er gewoon even doorgedrukt. Zoals nog meer van dat soort zaken. En daar zit onze IJskoningin allemaal achter. Ze vinden zichzelf elitair en verheven.

Nou ben ik niet haatdragend integendeel maar wel ontzettend rancuneus. Godzijdank weet ik hoe ik in elkaar zit. Het gaat een gezellige borrel worden denk ik, want wij zijn niet de enige die er zo over denken. En ik ga mijn mond niet meer houden voor dat monster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons