Buurmannetjes

automerken

automerkenIedereen heeft ze. Ik dus ook. Buurmannetjes ! Allemaal van die ventjes met hun eigen grappen en grollen en licht psychotische trekjes. In een aardig buurtje in het pittoreske Amsterdam speelt zich dagelijks het volgende af.Uit privacy overwegingen zal ik geen namen noemen maar mocht een van hun dit ooit lezen zal ik hier ongetwijfeld een repliek op krijgen. Maar goed vanuit therapeutische overwegingen zal ik de hiernavolgende mening uiten : “Boeien”.

Ooit hadden twee buurmannen eenzelfde soort Mercedes stationwagen. De een wat ouder dan de ander maar qua model vrijwel gelijk. Wat deed mij dan ineens proesten in mijn koffie ? Ik zie op een avond de ene buurman het deurtje uitkomen met een meetlintje. Omdat ik niet zo heel nieuwsgierig ben besloot ik toch even te kijken wat ie van plan was. Eerst deed ie de ene Mercedes stationwagen opmeten en daarna de andere. Hij was namelijk van mening dat die van hem langer was.

Nou lijkt mij als je een op het oog gelijkend model auto hebt dat deze geen centimeter langer was dan de andere maar goed ik zou het zomaar eens mis kunnen hebben al denk ik in dit geval van niet.

De andere buurman op zijn beurt ging dan ook weer even vergelijken omdat hij een 6 cilinder had en de ander een 4 cilinder. Meestal als je het over motorvermogen hebt dan zou je praten over de inhoud van de motor bv een 3,2 liter nee ….. deze buurman laat zich uit over het aantal paarden voor de auto. de welbekende PK’tjes. Hoe dan?

En dan kunnen we het ook nog eens hebben over de autistische trekjes die menig (buur)man even laat zien als ie zijn auto gaat parkeren. Want die moet uiteraard voor de deur staan. Niet ernaast, even verderop of in de straat hierachter maar expliciet en uitsluitend voor de deur. (nou moet ik eerlijk zijn, ik heb dat ook wel een heel klein beetje. Maar gelukkig niet zo erg als de kneuterige buurmannetjes). Overigens heeft de ene buurman drie auto’s en de ander maar 1.

Genoeg over die twee. Een andere buurman had/heeft last van echt uber autistische trekjes en moet zijn auto altijd op de zelfde plek hebben. Daar komt ie ’s nachts zijn bed voor uit. En als dan de fysiotherapeut zijn fiets een klein stukje te dicht bij zijn busje parkeert tegen een muurtje aan waar niemand last van heeft dan wordt meteen de wijkagent ingeschakeld en een (on) vriendelijk mailtje er achteraan dat de “buurt” er last van heeft. Get A life !!

Dan hebben we ook nog een buurmannetje die in een Canta rijdt. Je weet wel zo’n ding waar iedereen in rijdt wat eigenlijk voor ECHTE mindervalide mensen bedoelt is. Deze ouwe zuurpruim heeft daarvoor zelfs een heel parkeervak gekregen van de gemeente, die hij versierd heeft met een grote bloempot en een dikke ketting om zijn Canta aan vast te leggen. Maar zo’n Canta mag toch op de stoep staan ? Mocht je nou per ongeluk met je bumper over zijn parkeervak staan dan ben je meteen de sjaak en zal hij niet schromen om de pliesie te bellen en een poging doen om je auto weg te laten slepen. Dit alles na (on)vriendelijk gesprekje ter plaatse.

En dan hebben we er nog eentje. Ik heb er nog meer maar dan kan ik beter een boek gaan schrijven. Deze rijdt in een blauwe bus. zo’n soort die voort het volk is gemaakt. Deze buurman doet niet moeilijk over een parkeerplekje, maar de staat van zijn bus is dusdanig dat iedereen weet dat ie weer gaat rijden. Piepende V snaren, rammelende uitlaten etc. etc. Ooit was zijn contact slot een beetje stuk. Dus zie ik de buurman elke dag voorovergebogen onder de motorkap staan om met een draadje van zijn accu af naar de start motor te gaan om deze te starten. Vond ik ook een beetje flauw dus heb ik een hypermoderne startknop in zijn dashboard gebouwd. Ben overigens benieuwd hoe die de milieu zone gaat ontwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons