Clubhuis.

Ze zeggen wel eens de barman/vrouw (en nou op woken!) maakt het café/kroeg/bar, hoe je het ook maar noemen wil. Mooi voorbeeld ! Café de Druif….. Het oudste café van Amsterdam. Ja echt het oudste café, zelf van Michiel de Ruiter gehoord. Daar stond achter de bar/toog Ron. Volgens mij de leukste barman van Amsterdam. Als je vroeg hoe het was dan was het altijd kut. Daarentegen had ie altijd geweldig mooie verhalen. Die na een google sessie nog altijd klopten ook. Ron is nou echt zo’n mooi figuur die het allemaal lekker smeuïg kan vertellen.

Zo was her het verhaal van Bennie de bokser. Een klant had eens een vuilniszak met bokshandschoen achtergelaten met de mededeling dat Ron die mooi kon ophangen in zijn café. Opsodemieteren zegt Ron en neem die troep van je mee. Echter liet de beste man die zak staan die Ron uiteraard pas na sluitingstijd opmerkte.

Ron dacht nou das ook wat, en zonde om weg te gooien. Die heeft ze toen opgehangen aan de leuning bij de scharrebier sluis. Met een mooi geplastificeerd A4tje erbij dat vanaf die plek Bennie de bokser in het water is gesprongen omdat ie het allemaal niet meer zag zitten. Er ging een dag of twee overheen toen er ineens bloemen en kaarsjes bij lagen. Ron hield vol. AT5, het Parool en de Volkskrant waagde er een artikel aan. Dat is toch hilarisch. En zo waren er nog meer van die grappen.

Als ik bijvoorbeeld wel eens binnenkwam om half 11 dan zat het lekker vol en Ron riep dan: “Laatste ronde” Geweldig vond ik dat. Ook konden we samen heerlijk afgeven op Groen Links en tante Femke H. Altijd dankbare onderwerpen en altijd weer mensen die spontaan gingen afrekenen.

Als je nou denkt dat iedereen naar binnen mocht dan kwam je van een koude kermis thuis. Als je nou bij café Scharrebier had zitten zuipen en nog een afzakkertje bij de Druif wilde halen dan kon je het wel vergeten. En ook als je kop hem niet aan stond kon je gewoon oprotten. Heerlijk.

Helaas heeft Ron de hut verkocht. Aan drie gasten die al een restaurant hebben en het café dachten te gebruiken als een soort van wachtkamer. Nou kan ik je wel vertellen dat ze sowieso de vaste klanten kwijt zijn. In ieder geval deze. probleem is echter dat ik nu ook mijn clubhuis kwijt ben. Scharrebier vind ik een kuttent waar alleen maar alco’s komen. Orlof is ook een kuttent. daar komen alleen maar yuppies en studentjes. En dan hebben we nog café Kadijk. Maar dat is meer een eethuis dan een café vind ik persoonlijk. Wel heel erg lekker eten. Meer is er niet in de buurt. En dat frustreert. Dat is gewoon kut zonder lul. Je hebt er gewoon niks an. Waar zijn al die bruine kroegen dan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons