Decafé

decaf

Koffie zonder koffie zeg maar. Ook zoveel debiele woorden om koffie zonder caffeine te noemen. Decaf, Decaffeinato, Décafé, cafeïne vrije koffiebonen, Speciale koffie (ja echt), Descafeinado, Entkoffeiniert, decaffeinated en zo kunnen we nog wel ff doorgaan. Decaf dus ! De koffie bij uitstek om niet wakker te worden, niet scherp te blijven en gewoon de godvergeten dag lekker gaaaaaapen.

Met een kopje echte koffie begint je dag pas goed. Opstaan peukie, bakkie leut, Darminhoud dumpen, douchen en aankleden. Kost zeg maar ongeveer iets van 30 minuutjes. Maar nu ik al een behoorlijk tijdje aan de decaf zit duurt het allemaal wat langer. Als je mazzel hebt ben ik tegen 12 uur zo’n beetje ready to go. Opstaan duurt ook wat langer, dan mezelf naar boven hijsen aan de trap. Vermoeid richting het koffieapparaat en dan op een paar knoppies drukken totdat ie begint te malen. Als je dan nog eens pech hebt dan moet je eerst water bijvullen en koffiebonen (ja decafe) en het afval bakje legen. Want de sukkel die het laatste bakkie van de voorgaande dag heeft genomen was daar te beroerd voor. Oh wacht … dat was ik zelf.

Anyway (yep is Engels) bakkie zogenaamde koffie dus. FF gaan zitten peukie, koffie, krantje, koffie, spelletje, koffie, krantje (stel je voor dat er nog wat extra’s is bijgekomen) Koffie, Spelletje (volgend level), koffie en dan op naar de plee om het restant van middagmaal en avondpot op een hoop te gooien. Dan is het zomaar half 10. (en ik sta meestal rond 7 uur op) Daarna moet ik nog mijn goddelijke lijf verzorgen en reinigen. Oftewel scheren met one blade 1, baard trimmen met one blade 2 en om het af te maken alles nog even nalopen met het reguliere scheerapparaat. Dan kan de douche aan, tandenborstel voorzien van tandpasta, een washandje pakken en dan doorschuiven naar de douche eerst ff voelen of ie niet te heet is met de voet. Want in mijn ene hand heb ik een tandenborstel en de andere een washandje. Voordat mijn bourgondisch lijf schoon is en de haren zijn gewassen zijn we ook zo een uurtje verder. Als ik niet vergeet om de crèmespoeling er uit te spoelen. Daarna het afdroog ritueel, deo en even in de spiegel kijken en roepen dat ik een knappe jongen ben. Dit allemaal in Adams kostuum.

Aankleden doen we zittend op bed. Onderbroekje, sokjes en even de garderobe van de vorige dag controleren op geurtjes en vlekjes. Meestal gaat alles zo de was in maar soms heb je van die dagen dat dat net ff te ver lopen is. Dus als alles nog geurloos en schoon is dan trekken we dat gewoon weer aan. Dan weer terug naar de badkamer om die weelderige haardos in model te brengen. Als dat allemaal gebeurt is dan weer terug die trap op en plaats nemen aan de keukentafel om nogmaals de krant door te nemen. Want stel je voor dat je niks te lullen hebt met je vrouw aan de andere kant van de keuken bij het koffiezetapparaat. Want daar gebeurt het allemaal. En dat zonder koffie maar met een bakkie slootwater genaamd decaf. Oh ja Cola mag ook niet. Daar hebben we zero zero voor. suikerwater met een kleurtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons