Einde van een tijdperk.

Zoals veel mensen weten hebben/hadden wij een verhuur bedrijf in audiovisuele middelen. Het verhuren van beeldschermen, speakers, microfoons, beamers en noem het maar op. Het bedenken van creatieve oplossingen en vooral het meedenken met de klant. Maar nu is het klaar ! Niet vanwege Corona, en ook niet vanwege de hoge energieprijzen. We zijn ermee gestopt vanwege verschillende redenen. Ik heb er geen zin meer in. Dat komt door het vele misbruik van mijn goedheid en de continue drang om aardig gevonden te willen worden. Daar kom ik later op terug.

We hebben vele mooie opdrachten mogen vervullen. In Artis, het Rijksmuseum, in statige grachtenpanden, veel voor en met burgemeester van der Laan mogen werken, Zelfs voor de Koning en andere leden van het koninklijk huis, opdrachten voor uitgevers, advocaten, BN’ers, Ministers, gemeentes, buitenlandse klanten en noem het maar op. We konden de meeste opdrachten vervullen in eigen beheer en een enkel keertje moesten we wat bij huren bij een concullega. Allemaal geen probleem. En met heel veel plezier en enthousiasme gedaan.

Ook hadden we een hoge gunfactor van bijvoorbeeld buren die ff een visje voor je uitgooien waar mooie opdrachten vandaan kwamen, Hotel de Goudfazant is daar een mooi voorbeeld van. Ingebracht door buurvrouw Anne en daar jarenlang allerlei geweldige evenementen mogen verzorgen. Een geweldige club trouwe hardwerkende mensen die ons alleen maar het beste gunnen. En zeker niet in de laatste plaats onze lieve buurvrouw Katja waar we echt te gekke dingen mee hebben gedaan. Zo hebben we een keer een apres ski hut gebouwd in een advocaten kantoor, hebben we een mooi evenement neergezet voor Nickelodeon waar voor mij persoonlijk ook weer iets moois uit voortkwam. Buurman Cees die ons regelmatig inhuurde om het geluid te verzorgen voor zijn band en andere leuke mooie opdrachten van hem zoals bijvoorbeeld een theater in de open lucht, en nog veel meer mooie opdrachten. Allemaal lieve mensen die een ander iets gunnen. Dankbaarheid, blije terugblikken en mooie herinneringen.

Maar er zaten ook donkere kanten aan. Opdrachtgevers die je even opzoeken op google en verwachten dat je ook even gratis een paar liedjes zingt. Als je dan zei van joh dat kost ook geld dan was je de grootste lul die ze maar konden verzinnen. En natuurlijk de bescheiden bekendheid vanuit de commercials die ik gedaan heb werken daar ook niet echt aan mee. Dan was er meer oog voor mij dan voor de opdrachtgever die dan begrijpelijk niet zo geamuseerd was.

En na een donkere kant komt ook een zwarte kant, de mensen die misbruik van je maken. Wat je veel geld kost. Zoals bijvoorbeeld ene Frits Jansen van Flits light productions. Dagen lang heen en weer rijden naar Gorinchem voor een Golf evenement van een vliegtuigmaatschappij, personeel ingehuurd, zelf betaald en geen factuur willen betalen. Alle smoesjes hebben de revue gepasseerd. ( en ja ook een incassobureau haalde niets uit. Een basketbalclubje die een feestje wil geven en je drie uur laat wachten omdat er nog ff 1 plaatje gedraaid moet worden (meerdere keren) en twee maanden doet over de rekening waar al een fikse korting op zit. Een filmhuis waar je continue mooie oplossingen voor verzint. Even wat apparatuur uit leent omdat ze wat willen proberen en er dan drie maanden over doen om je spullen terug te geven. Waar je zelf dan al 5 keer voor aan de deur geweest bent. Of dat ene verjaardagsfeestje van de zomer wat je ff verzorgt en waar je dan vervolgens niets meer over hoort of ziet. Buurthuis De witte Boei die continue loopt te zeiken over kortingen, gratis apparatuur en waar je vervolgens nog een trap na krijgt en men gaat verkondigen dat je onbetrouwbaar bent. Al die mensen die doen alsof ze een vriend van je zijn om zo dikke kortingen te krijgen of je gouden bergen beloven. Of die twee concullega’s (discoboertjes) die achter je rug om je vijvertje proberen leeg te vissen. Het smerige lef hebben om op het evenement waar je staat te werken nog even hun visite kaartje afgeven met de mededeling bel ons maar volgende keer. Nee dat soort mensen ga ik niet missen. Het is René maar….. wordt er dan gedacht. Geloof me, het is een kleine wereld en we komen elkaar vast nog wel een keer tegen !

Gelukkig mogen we terug kijken op een mooie lange tijd waar we overwegend veel mooie dingen hebben gepresteerd. Deze deur gaat dicht en een andere zal weer open gaan daar heb ik alle vertrouwen in. De opslag is zo goed als leeg verkocht en de bus staat te koop.

En voor vele vele klanten die van onze diensten gebruik hebben gemaakt …. Dank jullie wel voor de opdrachten en het vertrouwen. We hebben hard gewerkt maar ook ontzettend genoten.

Show Buttons
Hide Buttons