FF op visite.

de batavia

Ja laat dat ff maar weg. Mijn Partner beter bekend als “de” echtgenote, wilde er graag even tussenuit. Dus begon ik te denken wat is er nou leuk voor een vrouw ? Met frisse tegenzin opperde ik Bataviastad. Ja, nou ehh is goed. Dus we stapten in onze niet nader te noemen bescheiden bolide van bijna 20 jaar oud en gingen op weg. Behendig als ik ben stuurde ik ons sterretje via de IJtunnel richting de A10 door de Zeeburgertunnel de A1 op om vervolgens uit te komen op de A6 richting Lelygat. Aldaar aangekomen, na eerst een golfresort bezocht te hebben (ja, de navigatie is ook 20 jaar oud), moest er geparkeerd worden. Drie hele euro’s moest er betaald worden om daar je voertuig te mogen dumpen. (schande) (en 16,50 pp om een uitgefikt schip te mogen bekijken)

Binnen de zogenaamde vesting muren van Bataviadorp kan je je vergapen aan allerlei veel te dure merken die zich gevestigd hebben in een zogenaamde outlet. Er kwamen meteen een aantal vragen bovendrijven. Waarom je eigen een stad noemen als er verdomme niet eens een Albert Heijn is of een Jumbo? Waarom hebben ze maar drie smaken schepijs en kan de McDonalds geen frappucino serveren? Hoe zit het met de opleidingen en educatie in Bataviastad? ter illustratie zag ik de volgende aanbieding: drie croqs (soort slippers voor de nitwits) voor 60 euro. Drie ??? wat is er mis met die mensen ? Of is Bataviagat gebouwd op nucleaire grond en hebben de inwoners drie voeten ?

Affijn drie rukking euri’s afgerekend om ons vervoermiddel op te mogen halen en we reden verder naar Biddinghuizen. Nog zo’n nieuwetijdsdorp waar je nog niet gezien wil worden met twee blondines en dubbel D. In BH (Biddinghuizen) op jacht naar een eurocamp plaatscampingjachthavending. Gevonden !!! Schuin tegenover Elbug aan de andere kant van het slootje. Toevallig wist ik dat de Nelis daar aangemeerd was met aan boord drie van onze vrienden. (Uit privacy overwegingen noem ik ze Kelly en Rolff)

Het weerzien was zoals vanouds. Een warm welkom (23 graden) en een lekker windje. (waarschijnlijk van de sla een dag ervoor) Na het nuttigen van een desperaat drankje en een ouderwets blikje besloten we een hapje te gaan eten in een soort van beachclubachtig tentje met niet al te vriendelijk personeel en Swinckels op de tap. Na een hapje en een drankje binnen, (vanwege iets met vliegende prikdingen) ,naar buiten om ff wat stoom af te blazen.

Komen we daar een stelletje van die Tielse dames tegen die absoluut geen Frans of Duits spraken. Altijd gezellig natuurlijk die Gelderse dames. (kheb er zelf ook ééntje) Waar we het over gehad hebben kan ik allemaal niet zeggen maar Andréa gaat verhuizen naar een Bruin Dikkopje. En daar komt geen potje jam aan te pas. Ik moest ontzettend aan Lenie van de Takkestraat denken. Geen idee waarom. We hebben het ook ff kort over Google gehad, toen kwam er een hond aanlopen. Dat was wel heul bijzonder. Daar is alles wel mee gezegd denk ik. Chantal en Andréa hebben we in ieder geval weer wat Amsterdamse woorden mee gegeven ter overdenking. Iets met een bak met bloed onder andere.

Maar goed dat was onze middag/avond in de jongste provincie van Nederland. Misschien dat de omgeving er over een paar honderd jaar wat beter uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons