Geachte Directie van AFC Ajax,

Ajax supporter Alwin

Zojuist heb ik voor mijn 16 jarige zoon een clubshirt van Ajax  gekocht zoals u kunt zien op bijgevoegde foto. De kosten voor dat shirt waren 89,95 bij de officiële Ajax shop in de Kalverstraat te Amsterdam.

Zelf ben ik geen grote voetbalfan maar als echte Amsterdammer (geboren en getogen) heeft Ajax wel de voorkeur al schreeuw ik dat niet van de daken en ben ik ook niet al zodanig herkenbaar door middel van optische signalen. (clubshirt, petje en bijbehorende das)

Je zou kunnen zeggen dat het “optische” gedeelte en het samen kijken een generatie over heeft geslagen. Ik wil echter wel benadrukken dat ik uw club een warm hart toedraag.

Samen een wedstrijd kijken dat zou ik wel willen maar dat heeft mijn buurman verneukt. (ja, excuus voor het taalgebruik) We gingen ooit eens samen kijken in een café en omdat ik geen heel groot supporter ben heb ik er ook weinig verstand van. Dus als ik tijdens een vrije trap penalty roep en nog wat ander commentaar geef wat kant noch wal slaat dan is dat puur uit onwetendheid.

Ik kan er ook niets aan doen, ik werd gewoon enthousiast. Mijn buurman wil overigens niet meer samen met mij naar voetbal kijken. Ja ik weet wat u denkt. Inderdaad het is gewoon een lul.

Kortom mijn zoon is een stuk sportiever dan ik en vind het leuk om samen met zijn vrienden naar Ajax te kijken. En vanuit dat oogpunt heb ik een officieel origineel Ajax shirt gekocht. Alleen die prijs heb ik wat moeite mee.

Het kan toch niet zo zijn dat ik € 89,95 betaal voor alleen dat shirt ? Daar moet toch nog iets bij zitten? Wordt er bijvoorbeeld een stoeltje naar me vernoemd in de Johan Cruijff Arena ? Voor dat geld mag dat best vind ik. Nou denk ik dat er waarschijnlijk meer Ajax supporters zijn dan stoeltjes in het stadion dus ik begrijp ook wel dat dat niet kan. Een urinoir dan ?

Nu vind ik wel dat jullie als directie wat meer moeite mogen doen voor halve supporters zoals ik. Kijk ik neem de moeite om een Ajax shirt te kopen voor mijn zoon zodat hij op een goede manier samen met zijn vrienden Ajax kan aanmoedigen. En …. Heel belangrijk dat hij herkenbaar is als Ajax fan. Maar wat zit er voor mij in ?

Ik ben tenslotte wel de man die de moeite heeft genomen om met gevaar voor eigen leven op de scooter naar de binnenstad af te reizen naar de Officiële Fan shop te gaan en dat shirt voor € 89,95 te kopen. Dat zegt toch wel iets vind u niet ? Als ik dat niet gedaan had, dan had ik mijn zoon en Ajax teleurgesteld. Dat zou ik niet op mijn geweten willen hebben.

Maar U kunt het goedmaken. Nodig mij gewoon een keer uit om op de middenstip Bloed, Zweet en Tranen te zingen dan praten we nergens meer over.

Met vriendelijke groet,

René van Beeten

P.S. We hebben ook al Ziggo !

Show Buttons
Hide Buttons