Glow Eindhoven 2021

Temidden van al het Corona geweld zijn mijn maat Ton en ik met de trein naar Eindhoven geweest om Glow 2021 te bezoeken.

Elk jaar weer een leuke happening met verbluffende licht sculpturen en installaties.

Behalve dit jaar. De opzet was te groot. Te ver uit elkaar en het ontbreken van looproutes was nou ook niet bepaald een pluspunt. Vanuit de organisatie was besloten om in de open lucht de toegang middels QR codes te regelen. U weet wel de beruchte Corona pas.

Nadat we al een flink eind hadden gelopen kwamen we er achter dat men polsbandjes kon krijgen om zo sneller toegang tot verschillende terreinen te krijgen. Helaas hadden we geen plattegrond en waren juist die punten bijna niet te vinden. Toen we uiteindelijk een checkpoint hadden gevonden kregen we op vertoon van onze corona pas een donkerpaars polsbandje. Lekker slim ook in het donker. Een fluorescerend bandje was leuker en makkelijker geweest.

In voorgaande edities stapten we het station van Eindhoven uit en liepen dan zo de plaatselijke VVV binnen voor een plattegrond. Tot onze verbazing was ook deze gesloten. Hoe dan ?

Echter waren de toegangspunten dusdanig slecht aangegeven dat men met of zonder polsbandje in dezelfde rij stond. Het schoot dus niet echt op. Een behoorlijke gemiste kans vind ik en vooral omdat alles heel erg ver uit elkaar stond hebben we maar een klein gedeelte kunnen zien. Ook hebben we veel dezelfde kunstwerken uit voorgaande jaren gezien, dat vond ik ook wel erg jammer.

in voorgaande edities waren er ook flink wat meer tentjes langs de route die koffie en koude versnaperingen verkochten. Helaas was dat dit jaar ook een flink stuk minder en werd dat aan de lokale horeca overgelaten. Op zich niet erg maar die hadden er wel wat meer van mogen maken vind ik.

Ik hoop maar dat er flink geëvolueerd wordt binnen de organisatie zodat ze van deze fouten leren en zo’n mooi evenement niet ten onder gaat aan hun eigen succes.

Wellicht dat GLOW 2022 voor wat meer spektakel gaat zorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons