Het Amsterdams bierfestival

the amsterdam beerfestival

Georganiseerd door Brouwerij Homeland. Dat mag ook wel even gezegd worden. Een leuk initiatief. Niet te groot niet te klein qua omvang net goed. Maar …. er mankeerde wel het een en ander aan de opzet. de afwerking was ronduit dramatisch. Ook het glas wat je moest kopen voor 5 euro vond ik wat aan de hoge kant. En waarom moet die naam van het “festival” als je het al een festival kan noemen in het engels ?

Uit elke provincie een brouwerij die mee mag doen. 13 in totaal inclusief brouwerij Homeland. en een 14e alcohol vrije stand. Leuk bedacht. 50 speciaal biertjes op de tap. Nou ja 50 ??? het waren er iets minder omdat er niet genoeg Tap’s beschikbaar waren. Zo wilde ik graag een Pauper Spelt en een Vagebond Vienna proberen van brouwerij Maallust uit Drenthe. Helaas die stonden niet op de tap. (best wel een teleurstelling)

Buiten een soort grote carrousel tent van een Cantina Mobilae achtig iets. (is er nou echt niets anders voor handen in Amsterdam) Met een bar erin die uitsluitend biertjes verkocht van Brouwerij Homeland. Daarachter een barbecue wagen en binnen in de hal alle brouwerijtjes boven op elkaar gepropt. Dit had naar mijn beleving anders gemoeten ook omdat de live muziek binnen was.

Het koste moeite om binnen te komen om een biertje te halen en nog meer moeite om het biertje weer heelhuids buiten te krijgen omdat iedereen naar de muziek stond te kijken. En dus de toegang en de barren blokkeerden. Niet handig dus. Beter en leuker was geweest om de 12 overige brouwerijen meer exposure te geven. Ook welke brouwerij waar stond was slecht aangegeven. Ik had liever gezien dat de brouwerijen ruimer uit elkaar stonden met allemaal hun eigen verhaal. Nu was dat niet duidelijk. En zeker niet samen in één ruimte met het muziekpodium. Daarvoor is de ruimte simpelweg te klein.

Het personeel achter de tap’s was ook niet echt snel eigenlijk. En naar mijn idee wat weinig ook. Op de vraag waar stadsbrouwerij Weert (limburg) stond kon ook niemand mij een antwoord geven en was ook niet duidelijk (lees slecht) aangegeven. Het afrekenen gebeurde met mobiele pin oplossingen waar minimaal 1,95 % per transactie van afgedragen moet worden. Het werkte prima maar in mijn ogen een beetje dure oplossing. Dit had ook beter gekund en dan was er waarschijnlijk wat geld over geweest voor een ouderwets prikkabeltje boven de tafels.

Buiten was het al niet veel beter. Was het “festival” budget op ? wie het weet mag het zeggen. Buiten een biertje drinken en kletsen erg leuk maar dan wel in het donker. Kennelijk was een gezellig prikkabeltje ophangen teveel moeite voor de organisatie. Het was zelfs zo donker dat de bierkaarten (soort folders) niet te lezen waren en je de hele zaak moest bijlichten met je telefoon. Ook hier weer een gemiste kans.

Er stonden ook plaskruizen op het terrein. Maar niet echt duidelijk was het damestoilet. Plaskruizen hadden beter iets verder weg kunnen staan in plaats van (Zoals bij de ingang van de hal) dicht bij het “terras”

Ook de taxi’s en fietsende bakfietsmutsen die door de mensen reden konden op weinig sympathie rekenen van de bezoekers.

Meer weten ? www.tabfestival.com

Show Buttons
Hide Buttons