Het Clubhuis

2 clubjes die samengaan in een verbouwd clubhuis is vragen om problemen. En die problemen die zijn er! Alleen stopt clubje A zijn kop in het zand en clubje B is dominant aanwezig en eigent zich het clubhuis toe. Het clubhuis word beheerd door een gezamenlijke stichting. Deze sukkel die te goed van vertrouwen is heeft zijn ziel en zaligheid er in gestopt en allerlei klussen gedaan zonder hulp van de samengetelde 1000 leden. (kennelijk is er niemand die een boormachine vast kan houden.) Allemaal met de beste bedoelingen en om iets voor de buurt te doen en om uiteindelijk een mooi en werkbaar clubhuis te hebben.

Clubje B vindt overal wat van en steekt dat niet onder stoelen en banken. En al helemaal hun inmiddels oud voorzittertje niet. Nou is het grootste probleem die laatste. Die overigens in de gelederen van clubje B “Dick Tator” wordt genoemd. Om zijn eigen egootje te strelen en omdat het goed staat op zijn CV’tje vind het ex voorzittertje dat ie zijn praktijken maar voort moet zetten in de stichting als voorzitter. Als een klein kleutertje maar drammen en zijn zin doordrijven en zoals het een echte dictator betaamt zorgen dat iedereen bang voor hem is. Dat noemen ze een angstcultuur en ook daar hebben we voorbeelden van !

Volgens mijn bevindingen (ik kan er ook naast zitten maar meestal niet) is het uiteindelijke doel van clubje B om clubje A er volledig uit te werken en al zodanig de volledige controle over het clubhuis te krijgen. Zodat clubje A alleen nog maar op papier partner is.

Mooi voorbeeld : de soort van beheerder van clubje A die al decennia lang de dagelijkse zaken in het clubhuis regelt moet plaats maken voor een dame die een hotel heeft gehad op een niet nader te noemen eiland en 25 jaar “horeca” ervaring heeft. (volgens zeggen) Deze dame die overigens geen lid was van clubje B hebben ze opgeduikeld tijdens het Amsterdam Light Festival alwaar ze catering verzorgde voor het opbouwend personeel en kunstenaars. Tijdens de opening van het clubhuis, geheel geregeld door clubje B met wat kleine taakjes voor clubje A zodat ze niet te veel gaan zeuren, kreeg de betreffende dame de leiding over de bar en keuken. Tegen mij vertelde ze dat ze niet zo van het frituren was wat resulteerde in halfbevroren bitterballen. Ook het bier tappen ging haar niet goed af, glazen gevuld met half bier en half schuim bijvoorbeeld. Hier had het ex voorzittertje overigens ook wat over te zeiken want volgens hem was de splinternieuwe tap kapot. Ik stond erbij en ik keek ernaar. Volgens deze dame was ook de splinternieuwe spoelmachine helemaal verkalkt. Nader onderzoek van mij leerde ons dat deze niet verkalkt maar gewoon vies was. Een schoonmaakbeurtje later en hij was weer als nieuw. Deze dame vertelde mij ook dat ze nu lid is van clubje B. Huh maar die hadden toch een hele lange wachtlijst ? Kennelijk wordt er met twee maten gemeten bij Clubje B en hebben de mensen op de wachtlijst het nakijken. En in de lijn der verwachting heeft ze dus nu ook zitting genomen in de stichting. (1 plus 1 is 2 denk daar maar over na)

Nu heb ik op een donderdag voor de opening een soort van akkefietje gehad met het oud voorzittertje. Eerst werd mij opgedragen een bord op te hangen want dat was zogenaamd belangrijk voor de opening. Iets met sponsoren enzo. vervolgens laat ik hem trots zien dat ik de frituur opnieuw heb ingebouwd omdat deze niet juist was gemonteerd. En krijg ik een tirade over mij heen van wat er allemaal niet goed was. In diezelfde tirade word de soort van beheerder van clubje A met de grond gelijk gemaakt en werd de dame van het Amsterdam Light Festival naar voren geschoven al zijnde vervanger van. Toen ook nog de drank werd geleverd voor de opening en op een verkeerde plek werd neergezet werd mij ook nog even opgedragen om 30 fusten bier even in de kleedkamers te zetten. Dat vraag je dan aan iemand met een tennisarm en een beginnende hernia. (netjes!)

Uiteraard laat ik niet zo tegen mij praten en ben ik weggegaan en heb een mail gestuurd naar de stichting waarin ik heb gezegd dat ik ermee stop. Dankzij bemiddeling van een lid van clubje B die overigens ook nog eens naast ons woont heb ik dat teruggedraaid. En ook nog eens een gratis optreden weggegeven tijdens de feestavond van de opening. Waar ik tegen het ex voorzittertje nog heb gezegd dat we het binnenkort wel uitpraten. (dat vond ie OK, zulke gesprekken moet je niet vlak voor of tijdens een feest doen vind ik.)

Deze week een mail gestuurd naar hem om een afspraak te maken om het een en ander uit te praten. Uiteraard geen reactie. Vandaag heb ik hem daarop aangesproken en hij wilde dat er een derde persoon bij aanwezig is. Iets waar ik natuurlijk niet mee akkoord ga. Dit is dan ook logischer wijs geëscaleerd in een ordinaire fittie. Waar ik alleen maar uit kan concluderen dat hij niet met mij in gesprek durft te gaan en eigenlijk gewoon een klein bang ventje is. (Ik zou bijna medelijden met hem krijgen)

Kennelijk is men erg bang voor deze dictator en durft niemand zijn mond open te trekken. Nou deze jongen trekt zijn mond wel open. Dat mijn verhaal nu omgedraaid is in zijn voordeel begrijp ik wel. Waarom zou je zelf toegeven dat je fout zit? En als niemand je corrigeert denk je dat je het goed doet kennelijk. Nu wordt er ontzettend slecht over mij gesproken heb ik gehoord van diverse mensen binnen clubje B En zelfs daarbuiten. Ik hoor alles wat dat aan gaat en heb overal spionnetjes zitten. Maar dat interesseert mij niet. Ik wil gerechtigheid en dat iedereen de waarheid kent.

Om die reden wil ik ook niet dat de verjaardag van mijn zoon gevierd wordt daar, en zal ik aan het einde van het jaar ook geen oliebollen meer gaan bakken op die locatie. De lol is wel vanaf zeg maar. Voor nu heb ik ontzettend veel spijt dat ik mezelf heb ingezet voor deze twee clubjes. Ik had beter moeten weten zeg maar). Ik voel mij ontzettend misbruikt en afgedankt als een paar ouwe schoenen.

Om aan te geven dat ik niet alleen maar een schroefje in de muur heb gedraaid zal ik hieronder even opsommen wat ik gedaan en gedoneerd heb. Het aloude spreekwoord is hier van toepassing. STANK VOOR DANK. Niet van iedereen maar wel van de personen die het ventje heeft ingepalmd en van de mensen die niet weten waar het over gaat. En van de meelopers uiteraard.

 • Lampen in de kantine opgehangen (20 stuks)
 • Afvoer en waterleiding aangelegd voor de wasmachine
 • Extra plank gezaagd en opgehangen in het voorraad hok
 • Verlichting in de keuken opgehangen
 • Plafond dicht gemaakt in de keuken
 • Drie extra stopcontacten aangelegd tbv van 3 kookplaten
 • Klok opgehangen
 • 2 mededelingen borden opgehangen
 • Brievenbus opgehangen
 • Stopcontact gemaakt ten behoeve van buitenverlichting (prikkabel)
 • Afvoer aangelegd van de bar (lekbak)
 • Beamer en elektrisch scherm opgehangen
 • Frituur opnieuw ingebouwd (was niet goed gedaan)
 • Frontje gemaakt van RVS voor de frituur
 • Afdekplaat voor frituur frontje gemaakt
 • Muziek installatie opgehangen en geinstalleerd
 • Dimmer geïnstalleerd tbv barverlichting
 • Stukje ontbrekende aanrecht gemaakt van RVS voor naast de spoelkeuken
 • Vlaggemast van clubje A gerepareerd en vlag opgehangen.
 • Gedoneerd een beeldscherm (47 inch )(geen tv) tbv van infoscherm met systeem van digital signage
 • Gedoneerd feestverlichting, twee lichtbalken met 4 ledparren, twee losse lichtparren, een lichteffect
 • Gedoneerd een beamer met ophangbeugel en een elektrisch scherm
 • Gedoneerd wat losse bekabeling voor de beamer en audiosysteem
 • Gedoneerd een DJ Booth
 • Gedoneerd bestickering op diverse deuren
 • Uitgeleend net na de verbouwing een prikkabel tbv verlichting in de kantine (3 maanden)
 • Uitgeleend voor de opening, een muziekinstallatie van Electro Voice
 • Uitgeleend voor de opening krachtstroom kabel en verdeelblok, diverse verlengsnoeren
 • Ik zal nog wel wat vergeten zijn maar in grote lijnen is dit het wel.
Show Buttons
Hide Buttons