Klaar mee !

Jaartje of 15 geleden besloot ik voor mezelf te beginnen om naast het zingen ook nog wat inkomen te hebben. We kwamen immers van diep maar dan ook echt diep. Inmiddels na vele ups en downs hebben we een prachtig bedrijf met nog mooiere klanten.

Ik ben mijn bedrijf gestart om financieel onafhankelijk te zijn en te blijven. Om ook een stukje inkomen te hebben mocht het met de optredens wat minder gaan. Kan altijd toch? We hebben van alles overleefd en bloeiden op in crisis tijd, Nee niet deze crisis.

Het is ons gelukt om een financieel gezond verhuur bedrijf neer te zetten zonder schulden dus. Daar zijn we trots op. En het belangrijkste is we vinden het leuk om te doen.

Voor 2020 was de agenda meer dan dik te noemen. Zowel de boekingen voor de optredens als de opdrachten voor ons bedrijf. We waren volop in beweging zoals dat zo mooi heet. We bouwden ook een buffertje op voor moeilijke tijden. Nou daar heb ik geen spijt van gehad.

We zijn inmiddels 4 maanden onderweg in de Corona crisis. En leven we inmiddels bewust op bijstands-niveau. En wij niet alleen zo’n beetje de hele evenementen sector. We hebben er alles aan gedaan om de kosten te reduceren tot minimaal. Abonnementen zijn opgezegd, bussen zijn geschorst etc. etc. Voorlopig kunnen we het nog wel even volhouden.

Inmiddels ook nieuwe plannen om een hobby om te gaan zetten in een bedrijf om toch maar aan het werk te blijven maar heel eerlijk. Dat gaat niet van een Leijen dakje. Er moet een klein beetje geïnvesteerd worden en dat is best eng in deze periode van bestaan.

Zo staat er een opslag/werkplek vol met speakers, beeldschermen, verlichting en aanverwante apparatuur. Die moet wel betaald worden. Apparatuur verkopen gaat niet omdat de hele markt op z’n gat ligt en op dit moment is het allemaal niet veel waard. Dat komt omdat niemand wat kan doen. Niemand durft iets te organiseren zolang die anderhalve meter erop zit. En niet voor niets. Sinds de komst van de versoepelingen/toeristen begint het Virus weer terrein te winnen.

Het is allemaal wat het is, maar ik ben er eerlijk gezegd wel klaar mee. Ik heb er geen zin meer in. Moe van de spanning, moe van de stress, moe van het klussen in huis, en vooral moe van alle complot denkertjes. Al die imbecieltjes die nu al hun mening klaar hebben over een vaccin. Al die zeikertjes die zeiken om het zeiken. Al die prutsers met hun nepnieuws en het doemdenken. Stop daarmee. Ik kan er echt niet meer tegen.

Ik heb me maanden op de achtergrond gehouden. Niets geplaatst over Covid-19. En vooral geprobeerd om grappen en grollen de wereld in te slingeren voor die ene glimlach. Maar ik ben er nu klaar mee. Ik heb er geen zin meer in. De afgelopen twee dagen zat het een beetje tegen. Niet zo heel spannend en ruim te overzien maar voor mij gewoon de druppel. Het stroomt over zeg maar. Ik heb er gewoon de energie niet meer voor. Het lijkt wel of je in een slechte film zit waar geen einde aan komt. Zo’n eindeloos plot waar niemand iets van begrijpt.

Ik wil op vakantie en ik wil rust. Even in een andere omgeving want mijn buren heb ik nu ook wel gezien. Aardige lui daar niet van maar ff wat anders werkt ook wel verfrissend.

Mocht je je aangesproken voelen over bovenstaand bericht. Jammer dan is niet mijn probleem. Oh ja, en mocht er iemand in omgeving Valkenswaard zijn die toevallig 2500 eurootjes over heeft, ook als je die niet over hebt. Betaal dan ff die factuur van twee jaar geleden. Scheelt weer een hoop gedoe straks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons