Mandjebal voor gevorderden.

Hoewel ik zelf totaal niets met sport te maken heb moet ik dit toch even kwijt. Korfbal ! Watte ? Gooi een bal in een mandje. Daar komt het in het kort op neer. Twee mandjes (korven voor pro’s)

8 spelers en twee speel helften. Laten we allereerst naar het mandje (korf) kijken. Dit zegt de dikke van Dale over korf : Betekenis ‘korf’. Je hebt gezocht op het woord: korf.

ker·ven (kerfde, heeft gekerfd) 1 een kerf insnijden 2 in reepjes snijden korf (de; m; meervoud: korven) 1 mand 2 bijenkorf.
Niets over het mandje dus. Dat ie geel is en korf genoemd wordt doet me denken aan een bijenkorf maar dat even terzijde dat gaat een hele lange discussie worden denk ik. 8 spelers dus … 4 jongens en 4 meisjes. Let op ! Is er nou een jongen of een meisje te veel dan wordt het shirtje omgedraaid om aan te geven dat hij of zij een zij of een hij is ? Hoe dan ? Als hij een zij wil zijn en zij wil een hij zijn dan doet me dit denken aan travestie. Beetje seksistisch en ik kan het weten. We hebben het nu over jeugd mandje bal. Maar als we daar eens wat nader op in gaan en kijken wat het psychologische effect is van dat shirtje omdraaien dan is ineens niet zo grappig meer. In de spelregels staat dit :”Iedereen heeft een persoonlijke tegenstander. Een jongen mag geen meisje verdedigen en een meisje mag geen jongeren verdedigen.” (bron)
Maar als een hij of zij met een omgedraaid shirtje loopt en dus een zij of een hij wordt blijft hij een hij en zij een zij met een omgekeerd shirtje. Dus mag hij haar en zij hem nog steeds niet verdedigen in mijn optiek. Dat zou namelijk het hele transgender gebeuren overhoop halen en de suggestie wekken dat je van geslacht kunt veranderen door een shirtje binnenstebuiten te dragen. Dat zou een revolutie te weeg kunnen brengen in de medische wereld. Niks geen operaties en hormonen gewoon je shirtje omdraaien.
Dan reppen ze ook nog over lichamelijk contact. Dit zeggen de spelregels :”Lichamelijk contact mag ook niet. Trek dus niet aan andermans shirtjes.” Maar … als hij een zij is en zij een hij en het shirtje omgedraaid draagt (in feite dus gewoon een travestiet) dan kan je er ook niet aan trekken. volgens mij moet je dus als je het shirtje binnenstebuiten draagt er tegen aan duwen anders klopt het niet meer.
Als je het mij vraagt dan zijn die spelregels uit de middeleeuwen en niet meer van deze tijd. Het wordt nog verwarrender.    :”Het doel van het spel is om meer doelpunten te scoren dan de tegenstander.” Doelpunten ??? Tis toch korfbal ? dan zijn het toch korfpunten. Mijn jongste zaadje speelt korfbal. En denkt hier absoluut niet over na. Ik als moderne metro ouder en vooral verantwoordelijke vader moet  hier dus wel over na denken. Het is mijn taak als volwassene te zorgen voor mijn spruitje.
* Persoonlijk heb ik absoluut niets tegen Travestie en transgenders. Ik heb deze benamingen alleen maar gebruikt om duidelijk aan te geven dat er m.i. niets klopt van de spelregels van korfbal en dat deze niet meer van deze tijd zijn. Mocht iemand zich aangesproken en of aangevallen voelen dan spijt mij dat verschrikkelijk. Dat is absoluut niet de bedoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons