Pijn an je agossiepees.

Op een apart en bijzonder optreden verstapte (niet verwarren met Max) ik me bij het verlaten van het etablissement. Een restaurantje in de Utrechtsedwarsstraat de utrechtsedwarstafel geheten.

Geinig tentje daar niet van, maar een onnatuurlijke uitstap naar buiten. En dat had ik al een paar keer gedaan omdat een mens toch ook ff een paffertje moet doen in de frisse buitenlucht.

Toen we klaar waren stapte ik naar buiten en daar ging het mis. Kon er niet meer op staan. Gelukkig kon ik zittend op de scooter naar huis en niet staand.

Doktertje geweest afijn je kent dat wel dat geneuzel met zo’n arts. Die vond het toch een fotowaardig momentje en wij togen daarna naar de fotostudio van het OLVG-oost (niet verwarren met west) Die vond dat er wat zat maar toch ook weer niet. Gewoon ff bek houwen en een paar dagen rust dan komt het wel goed. Die week daarna had ik een klein klusje met een paar studentjes (stuk of 600 in Leiden). Mooie zaal, bier, tieten (ingehuurde dat dan weer wel) alles was aanwezig voor een geslaagd feestje. Alleen ik moest ff een paar trapjes op en af en boven op een tafel staan.

Studentjes zouden geen studentjes zijn als ze er niet allemaal gezellig bij willen staan en zo hard mogelijk mee zingen zodat je niet eens meer jezelf kan horen door je in-Ear systeem. Ondertussen werd het zo verschrikkelijk gezellig druk op tafel dat ik tot twee keer toe mijn evenwicht verloor en bijna met mijn snuitje op de grond zou flikkeren. Gelukkig ben ik heel behendig en ik bleef staan.

Beetje creatief duwen en trekken dan komt het allemaal weer goed.

Volgende dag pijn pijn pijn, dus maar weer ff gezellig naar ons doktertje. Die vond dat ik pijn had aan mijn achilles pees. Moest ik maar ff met de fysiotherapeut (elektromonteur) over babbelen. Nee zei ze ik bel hem wel ff. Uiteraard nam hij zijn telefoon niet op vanwege kneedwerkzaamheden elders maar ik zou dat wel ff regelen.

Toen ik bij hem was hadden ze nog steeds geen contact gehad. Dus als diplomatiek bemiddelaar heb ik dat alsnog voor elkaar gekregen. Moet je voorstellen dat ik op mijn buik op de sadomasochisme (massage) tafel lig. En die twee aan het discussiëren zijn over opereren of niet. WTF stelletje mafkezen ik lig erbij he ik kan alles horen. Toch maar ff niet opereren en rust houden en poot omhoog en ijs erop. Beetje veel he om in 1 keer te onthouden.

Afijn lang verhaal kort. Scheurtje in den achillespees dus. Raar woord eigenlijk achilles. Weet wel waar achilleshiel vandaan komt. Da’s Grieks (nee niet anaal).

Achilles zou een afgeleide kunnen zijn van het Griekse woord “achos” dat betekent pijn. Dan zou het volgens mij in het Nederlands dan toch gewoon agossiepees moeten heten.

Show Buttons
Hide Buttons