Schoenen

Nikies

Van tijd tot tijd moet je eens schoenen kopen vindt ik. (behalve mijn buurvrouw Annie die koopt ze elke week) Eigenlijk zou er bij geboorte al bepaald moeten zijn welke schoenen bij je passen. Maar helaas werkt dat niet zo. Ze blijven maar nieuwe modellen en soorten bedenken. Een absolute no go zijn Birkenstocks. Zeg nou zelf daar wordt je toch niet opgewonden van ? Als je die draagt is er iets goed mis met je bovenkamer. Daar gaat het seksueel gezien absoluut niet mee lukken vind ik. brrr. Een schoen is wel een afspiegeling van je persoonlijkheid.

Ik heb anderhalf jaar op een stel suède Nike air gelopen en dat beviel heel goed. Totdat ze lek waren althans ééntje dan. Resultaat … auw aan me knie. Nu wilde ik nieuwe. Maar zo eenvoudig als ik ben, ik wilde graag dezelfde. Niet te vinden. Nu heb ik mijn importbruidje zo ver gekregen dat ze niet meer mee gaat schoenen kopen. Gewoon omdat het volgens haar een hel is om met mij schoenen te kopen. Hoe dan ?

Om dat te omzeilen ga ik altijd zogenaamd even mee boodschapjes doen. Vindt ze leuk denk ik. Dan loop ik altijd sneaky langs wat schoenen winkels en dan gaat ze mee om commentaar te geven. (dat doen vrouwen nu eenmaal en deze in het bijzonder.) Vervolgens pas ik er hier en daar ééntje en zij gaat haar eigen weg tenminste een soort van. Want voordat ik heb besloten dat ik een schoen mooi vind heeft ze er al een stuk of dertig laten zien. Meestal als ik een te gekke schoen zie dan zitten ze niet fijn. Of ze zijn exorbitant duur. Of …. niet in mijn maat. Terwijl ik een heel beschaafd maatje 41 heb. (Wie het kleine niet eert … ) Uiteraard kan ik dat gelukkig compenseren met een ander lichaamsdeel. Kheb namelijk hele lange benen.

Laatst liep ik even binnen (alleen) bij de Nike store bij de Maxis langs de A1. Puur ter oriëntatie. Zo van dat je even weet wat er allemaal op de markt te krijgen is. Wel zo makkelijk als je je kantoor in Diemen hebt. Toen zag ik ze … (zie foto) De Burgerking Nike. Die grap had ik al eerder gemaakt omdat mijn buurman ze ook had. Even passen en toen heb ik ze gekocht. Puur om de vriendschap te bezegelen tussen mij en mijn buurman met zijn monstertruck. Maar na een paar dagen lopen kan ik melden dat ze ronduit kut zitten. (ja ik kan het niet anders zeggen, tis nou eenmaal zo) Ze weigeren gewoon om uit te lopen. Eigenlijk zijn ze spuuglelijk. Nou ben ik niet vies van een beetje extravagante schoen maar dit was wel echt lelijk. Echt dat je denkt bij je eigen: O mijn god, zou die man weten dat die schoenen randebielerig lelijk zijn. Is er nou niemand die tegen hem zegt Joh dat kan echt niet! Ik kan me voorstellen dat je als ontwerper zoiets hebt, nadat je keer op keer een geweldige sportschoen hebt ontworpen. Dat je op maandag achter je bureau zit, de koffie niet te zuipen is, je collega je verveelt met zijn ongelooflijke kutkinderen, dat je dan eens denkt zo … nu ga ik eens een spuuglelijke kutschoen ontwerpen. Zo moet het gegaan zijn volgens mij. Ik zou niet kunnen bedenken hoe het anders zou gaan.

Nou draag ik niet alleen Nike’s hoor. Niet dat jullie een verkeerd beeld van me krijgen. Als artiest/zanger draag ik Hush puppies op het podium. Heerlijke schoenen al meer dan 10 jaar oud. Tijd voor een paar nieuwe denk ik. Tijdens het schrijven draag ik graag sokken. van die enkelsokjes weet je wel. Douchen doe ik meestal volledig naakt, dus ook geen slippers ofzo. Als ik uitga heb ik meestal een gesoigneerde schoen aan. Mijn smoking daarentegen is een heel ander verhaal daar maak ik graag een statement mee. Daar heb ik prachtige felrode lakschoenen bij. Puur om dat Black Tie gedoe een beetje kleur te geven. En tijdens het fotograferen draag ik graag mijn Nike Air. Dat houdt het lekker luchtig. Wat zouden we zijn zonder wat luchtigheid ?

Show Buttons
Hide Buttons