Snorfiets naar de rijbaan ? #doeslief

ongeluk met dodelijke afloop, Snorfiets op de rijbaan Amsterdam

Het is al effe officieel. Scooters moeten op de rijbaan. Met dank aan Sharon Dijksma en Femke Halsema. Van beiden ben ik geen fan, dat moge duidelijk zijn. Dat er iets gedaan moet worden ben ik het ook mee eens maar … deze regels zijn van de zotte. De Amsterdamse riool media heeft de opdracht gekregen om ongelukken met snorscooters zoveel mogelijk te negeren.

Wat me vooral stoort is het afgeven op scooters door zogenaamde fietsfanaten. Facebook staat vol met berichten en reacties van deze linkse azijnpissers. Van die wereldverbeteraars die zogenaamd biologisch eten maar met een slok op zich niet schamen om ff een vette bek te halen. Of een pizzaatje te bestellen die gebracht word door … jawel een bezorger op een #scooter. Van dat volk wat “groen” leeft maar ondertussen zelf wel in een ouwe milieuonvriendelijke auto hun bezoekjes naar familie afgaat in de Achterhoek of Limburg. Dit zijn doorgaans van die types die met oordopjes in fietsen of met een grote koptelefoon op hun harses en zich al append een weg banen door de Amsterdamse binnenstad. Van die types die zich van niets of niemand wat aan trekken. Die letterlijk schijt hebben aan rood licht en zich totaal niet bezighouden met het verkeer. Als fietser ben je wel degelijk onderdeel van het verkeer ! Als ze dan toch voor hun sokken worden gereden dan ligt het nooit aan hun. Nou … ik heb geen medelijden met jullie.

Er gebeuren erg veel ongelukken omdat snorscooters van 25 km per uur op de rijbaan moeten rijden. Een levensgevaarlijke situatie. Maar daar heeft het stadhuis (GROEN LINKS) geen boodschap aan. Sterker nog … de gemeente Amsterdam wil van alle scooters af maar dat is juridisch (nog) niet mogelijk. Deze ongelukken worden door de media buiten het nieuws gehouden omdat ze bang zijn voor hun subsidie en de dreiging vanuit de Stopera. Automobilisten raken geïrriteerd door het trage scootervolk en veroorzaken dan gevaarlijke situaties door er bv even snel omheen te rijden. (opvallend veel taxi’s doen dat)

De ouderen die nog wel mobiel zijn met een snorscootertje worden door deze maatregelen beperkt. Mijn moedertje bijvoorbeeld: Heeft ooit eens een kast op haar hoofd gehad en kan geen helm verdragen op haar hoofd. Daarnaast zorgt ze voor mijn zieke vader en kan dus niet lang van huis zijn. Met het openbaar vervoer is ze al gauw drie uur onderweg heen en terug. Met de scooter 20 minuten. Dat kan dus nu niet meer. dit is maar slecht’s één voorbeeld en zijn er natuurlijk veel meer.

Mijn boodschap aan die linkse, fietsende, scooter hatende azijn pissers is dus als volgt: “Denk even na voordat je je ongezouten mening op het internet pleurt. Kijk ook eens wat je zelf fout doet (oordopjes, telefoon). Er zijn ook mensen die zijn afhankelijk van hun scooter (ouderen, minder validen) en kunnen/mogen nu niet meer rijden omdat de situatie op de rijbaan stomweg te gevaarlijk is. Deze mensen worden dus beperkt in hun bewegingsvrijheid.

Ik ??? Ik laat de scooter staan en doe meer met de auto ! #goedbeziggroenlinks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons