#Songfestival is een politiek spel.

Het zal niemand ontgaan zijn dat “onze” Waylon niet heeft gewonnen. “Onze”? Ja, kennelijk wel. Hij kwam uit voor Nederland dus schijnt ie nu van ons te zijn. Ik ben geen fan maar waardeer hem wel. Ik ben nou eenmaal niet zo gek op country herrie. Niet te verwarren met country Harry want zijn echte naam is Willem. Heel even was Waylon Willem van Oranje omdat ie voor Nederland uit kwam in Lissabon.Het Eurovisie songfestival is natuurlijk een grote oplichterij. Want laten we eerlijk zijn Australië is nog steeds geen Europa, net als Israël. Dus waarom Eurovisiesongfestival. Los van dit vraagstuk waren sommige inzendingen echt verschrikkelijk. Om maar niet te spreken van het zinloze commentaar van Jan smit en Cornald Maas. Die twee presteren het om overal doorheen te lullen zodat het allemaal extra moeilijk te volgen is.

Laten we het dan vooral niet hebben over zuiver zingen. Dat deed “onze” Waylon namelijk wel. De rest was vals of tegen de toon aan. De act van Hongarije was ronduit ziekmakend. Het riep mijn innerlijke seriemoordenaar aan. Onbegrijpelijk dat sommige landen zich op dit gebied niet serieus durven nemen. Komt bij mij een beetje over als van laten we er maar ff overheen pissen dan hebben we in ieder geval meegedaan. Een metal band sturen … yeah right. Het was een lood band. Loodzwaar.

Wat bezielde Rusland met hun inzending ? Dat was echt niet om over naar huis te schrijven. En dan de jurk van Estland … waar zagen we dat ook eerder ? Oh ja … regelrecht gejat van Jennifer Lopez. U weet wel die met die dikke billen. Noorwegen die ons wel even laat weten hoe je een liedje moet schrijven ? Volgens mij zijn daar meer manieren voor maar goed Noorwegen zal het kennelijk wel weten.

Dan die lul die tijdens zo’n evenement kans ziet om een microfoon uit de handen van SuRie te pakken de inzending van Engeland. Voorop gezet of niet ? Ik denk van wel. Vooral omdat ook Engeland liet weten af te zien van een 2e poging om het gedoe te winnen. Hoe is het mogelijk dat terwijl er miljoenen mensen kijken dat iemand uit het publiek het podium kan bestijgen ? Is er daar dan geen beveiliging aanwezig? Je zou denken dat zo’n productie van miljoenen euro’s, wat wordt bekeken door miljoenen mensen hun zaakjes beter voor elkaar zouden hebben. Kennelijk niet !

Dan de inzending van Denemarken. Paar mannen met wilde baarden en haren, beetje wind, sneeuw paar zeilen van een Drak(k)ar en het plaatje is compleet. Jammer Rasmussen het was net iets te heftig denk ik. Australië was ronduit vals, oftewel niet te doen.

Sweden stuurde Benjamin Ingrosso, de Zweedse Justin Bieber ??? begreep het niet helemaal maar de arrogantie spatte er van af. Grosso was ie zeker niet. Volgend jaar maar weer Abba sturen jongens. Italie was ook ruk, veel te schreeuwerig en Ierland top jongens goeie lantaarnpaal.

En dan Israëls Netta Barzilai. De dikke kip met een een originele Israëlse kimono. En twee kasten vol met de Japanse Maneki Neko Fortune Cat, die kennelijk hebben geholpen om die gruwelijke chick te helpen winnen. Het was verschrikkelijk ronduit schandalig dat ik er ook nog twee keer naar moest kijken ook.

Het winnen van Israël is een politieke zet van Europa en heeft totaal niets met de performance te maken. Als je ff goed nadenkt staat Israël aan de vooravond van een oorlog met Iran. Ze maken elkaar het leven zuur in Syrië. Door het winnen van het Eurovisie Songfestival laat Europa zien dat ze achter Israël staan als het tot een treffen met Iran komt.

Kortom het Eurovisie Songfestival heeft niets meer te maken met muziek. Het is louter politieke propaganda. Ik denk dat we dan ook vanuit die gedachte met een gerust hart Dries Roelvink kunnen sturen volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons