The big event. (not)

violen trommel dikke vinger

Elk jaar komt het terug. Al dan niet met een mijlpaal getal. En elk jaar vind ik het verschrikkelijker worden. Ik heb er echt serieus een bloedhekel aan. Ik wil er niks van horen. Ik wil geen kaarten, geen telefoontjes en geen gedoe. Los van het feit dat ik er hekel aan heb laten we eerlijk zijn. Wat hebben we nou eigenlijk te vieren ? Je kan geen feestje geven. Je kan geen visite ontvangen. Je kan niet trakteren op je werk. Als het aan Femke ligt mogen we niet eens in het park barbecueën met een biertje en een ballonnetje. Mijn bedrijf ligt nog steeds op z’n gat. ( Als je nog van een bedrijf kunt spreken) Zingen heb ik ook al ruim een jaar niet gedaan. (niet eens thuis en al helemaal niet zielig online met 3 kijkers)

Dus zou ik eigenlijk Mark, Hugo en Femke moeten bedanken voor dit trauma. Je leeft maar 1 keer zeggen ze. Als dat zo is wordt je ook maar 1 keer 50 jaar. Dus laten we er eens hypothetisch van uitgaan dat ik het wel leuk zou vinden om mijn verjaardag te vieren dan is dit mooi van me afgenomen, gestolen, en ontvreemd. Ik zou eigenlijk aangifte moeten doen van dit misdadige feit. Maar dat doe ik niet want ik vier het niet. Er is niks om te vieren. we hebben onze sloep ook al moeten verkopen. Spijt van als haren op mijn hoofd dat dan weer wel.

Binnenkort gaat het dus gebeuren de transitie van 49 naar 50 jaar. Het voelt als een pijnlijke gebeurtenis. Een drama wat zich in stilte zal voltrekken. In stilte ja, de telefoon gaat namelijk uit. En ik ben er ook niet. Niet thuis, niet in Diemen. gewoon ff niet. Ik wil ook geen kaarten. Geen mailtjes, geen facebook berichten, gewoon helemaal niets. De brievenbus plak ik dicht. Het oorspronkelijke plan was dat ik me zou opsluiten in een hotel kamer met drie dames van lichte zeden. Ik wou eigenlijk hoeren zeggen maar dat klinkt ook weer zo negatief in dit o zo positieve schrijfsel. Maar even los van de oorlog die hier woedde toen ik het plan aan mijn vrouw presenteerde. ( ja heel visueel met PowerPoint.) Waar vindt je nog drie Nederlands sprekende dames die tegen een vergoeding onzedelijke handelingen verrichten ? Dus om de lieve vrede te bewaren en om niet als bijstandsvader te eindigen heb ik dat plan maar laten varen. (raar gezegde eigenlijk als je je sloep heb moeten verkopen)

Wat ik wel ga doen is een fundraiser opzetten. Niet om een kroeg open te houden ofzo, en ook niet om mijn bedrijf te redden maar om mijn nieuwe project op te knappen. Als alles door gaat dan heb ik op 17 april een nieuw project waar we eindelijk na bijna 15 jaar echt mee op vakantie kunnen. Gewoon een paar weken weg in eigen land met de boot. Ja jullie lezen het goed. Vakantie is een zwaar ding bij mij. Ik vlieg namelijk niet en verre autoreizen is ook niet meer mijn ding. Dus ga ik weer terug naar mijn eerste liefde. Na zware onderhandelingen en moeilijk gedoe anderzijds hebben we een bod kunnen doen op een prachtige opknapper waar we met een beetje geluk de zomer op kunnen vieren. Maar die moet wel opgeknapt worden en dat willen we goed doen. Zo is er een geiser aan boord die vervangen moet worden voor een veilige boiler, Een koelkast op gas die vervangen moet worden voor een compressor model en een toilet wat omgebouwd moet worden tot natte cel. Oftewel toilet/douche. Daar heb ik geld voor nodig. Ik zal er niet omheen draaien. JA daar is geld voor nodig. Munten, Doekoes, Dineros en ping ping. Maar ook poen en wat slappe was en niet te vergeten knikkers en pegels.

Eigenlijk vind ik dat Mark, Hugo en Femke dat moeten financieren maar dat zit er niet in. Dus maak ik gebruik van mijn niet nader te noemen verjaardag. En doe ik een beroep op mijn vrienden, mijn gabbers, mijn bloedbroeders, mijn amigo’s, mijn drinkebroeders, maatjes, pikkies vage kennissen en wat nog meer. Doneer en wees genereus, gul, goedgeefs, groothartig, kwistig, royaal, rijkelijk en niet te vergeten overvloedig.

Nou hoor ik je denken. René hoe dan ? Waar haal je het lef vandaan ? Wie denk je wel dat je bent. Jij schavuit, klaploper, flapdrol, imbeciel. Tja ik wilde dit eigenlijk niet eens plaatsen maar een wijs man zei eens: “je speelt elf tegen elf dus kan er niemand vrij lopen.” Tis natuurlijk maar net hoe je dat implementeert. Maar ik wil er aan toe voegen, uiteraard ook deels om mijn eigen straatje een beetje schoon te houden, zoals d’Onschamelen in de 16 eeuw al zeiden: “Een brutaal mensch heeft den halven werelt.” (ja echt met een t, kheb het opgezocht) Oftewel als je niks vraagt krijg je ook niks.

Voor de critici onder ons heb ik een milde boodschap. Ik ben niet zielig. Ik zit niet in geldnood, aan de andere kant je kunt er nooit genoeg van hebben, das dan ook wel weer zo. Ik vind dit gewoon een ludiek plan in een bijzondere tijd waar op dit moment voor de creatieven niet veel te verdienen valt. Mocht je er nou toch een bepaalde mening over hebben die niet positief is. Bijt dan gewoon ff je tong eraf en hou heel vriendelijk je muil en je fikken van het toetsenbord af. En heel belangrijk het is niet verplicht om te doneren, ik zal je er niet op aan kijken. Of …. toch wel ? Nee echt niet. Of …………..

Doneren kan hier: https://www.whydonate.nl/fundraising/verjaardagrene50/nl/

Show Buttons
Hide Buttons