Welkom Weespermoppen.

Welkom Weespermoppen

Althans volgens de gemeente Amsterdam zie de link. https://www.amsterdam.nl/nieuws/volg-gemeente/krant-amsterdam-2019/welkom-weesp/

Wat ik heb begrepen, want in het hele artikel staat bar weinig informatie, is dat alle ambtenaren van wat vroeger Weesp was in dienst zijn van de gemeente Amsterdam. wacht ff … als Weesp geen eigen ambtenaren meer heeft dan is dat toch ook geen eigen gemeente meer ? Op de lange termijn wordt Weesp dan ook Amsterdam. Oftewel de gemeente Amsterdam annexeert Weesp. Waar heb ik dat een tijdje terug nog meer gezien euh … o,ja de russen deden dat met een schiereiland.

Beste gemeente Amsterdam. Vraagje … Wat moeten we in godsnaam met Weesp. Behalve die koekjes waar ook maar heel weinig informatie over te vinden is en Cees Holtkamp het recept al van heeft. (Amsterdamse bakkerij). Wat heeft het voormalige Weesp nou in godsnaam te bieden aan de Gemeente Amsterdam.

Wisten jullie dat de basis van wat nu Heineken ( de op een na grootste bierbrouwerij ter wereld.) heet in Weesp ligt. Hebben we als Amsterdammers ook al van ze afgepakt. Moutmaker Jan Thymansz uit Weesp had bedacht om in 1585 de 16 brouwerijen die Amsterdam toen rijk was te voorzien van mout en zijn mouterij de Hooischuur was een feit. Wat later bedacht ie, wat die sukkels kunnen kan ik ook, dat ie ook maar een biertje ging brouwen. Toen ging het hard en in notime wist ie het voor elkaar te krijgen om de grootste bierbrouwer van Amsterdam te worden. BAM … bierbrouwerij de Hooiberg. Tot in 1864 er ene Gerard Heineken kwam en de brouwerij opkocht die het omdoopte tot Heineken & Co. De rest weten julie.

Maar goed verder met de annexatie drang van Amsterdam. Zo hebben we in het verleden al Sloten, Nieuwer-Amstel, Sloterdijk, Ruigoord en nog wat meer geannexeerd/ingepikt/gestolen. Opvallend is dat Amsterdam-Zuidoost ook erbij hoort maar niet aan Amsterdam vastzit. Dan nu binnenkort ook Weesp. Wat nog meer vraag ik me af. Diemen, Amsterdam-Noord ? Het zou zo maar kunnen dat in 2050 Rotterdam ook bij Amsterdam hoort, dan is het gewoon een wijkje.

Of is het zo dat Femke Halsema graag wat landelijker wil wonen en als burgerbakfietsmoeder zij verplicht is om in Amsterdam te blijven, dan snap ik het wel. We jatten Weesp, Femke verhuist, dan komt er een schandaal en kamervragen over het verduisteren van Weesp, Femke treed af, René wordt de eerste partijloze Burgemeester. Maar als dat niet zo is … waarom ? We hebben al genoeg sores in Mokum probeer dat eerst maar eens op orde te krijgen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Show Buttons
Hide Buttons